top of page

Leder datorspelande till spelmissbruk?


Nio av tio unga ägnar sig idag åt någon form av datorspel. Många av de föräldrar som vi träffar är väldigt oroliga över att deras barn sitter så mycket framför datorn och spelar. Beteendet ökar ofta efter att barn och unga förlorat en förälder eller ett syskon. En stor andel är unga killar som tillbringar mycket tid framför skärmen. Beroendeforskaren Anders Håkansson har undersökt när det egentligen blir ohälsosamt och om datorspelandet kan leda till ett allvarligare spelmissbruk. Läs mer om vad forskningen kommit fram till på följande länk

https://www.lu.se/article/datorspelande-leder-sallan-till-spelmissbruk

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page