top of page

Den osynliga tråden

Tänk dig en osynlig tråd, tunn som den spindeln väver men osynlig.

Det kommer stunder i våra liv när vi blir väldigt ledsna eller rädda. Vi känner oss väldigt ensamma. Någon försvinner ur vårt liv av olika anledningar. Någon som vi tycker mycket om flyttar, byter skola, plats att bo på eller arbete och den vi kom väldigt bra överens med eller älskade så mycket, kanske vi inte ser så ofta längre. Vi saknar personen.

En kär människa avlider, kanske den käraste vi har, det kan vara mamma, pappa, vår maka, make eller sambo, barn, syskon eller nån annan person som vi älskar av hela vårt hjärta eller tycker väldigt mycket om.

Hur kan den osynliga tråden hjälpa oss? Vi kan föreställa oss att vi på något sätt är sammankopplade med den tunna osynliga tråden som är gjord av kärlek. Vi behöver inte se tråden för när vi tänker på personen känner vi kärlek. Kärlek och saknad.

Hur kan vi veta att tråden finns då? Det berättar våra känslor för oss. Vi minns. Kärleken vi känner följer den osynliga tråden ända tills den når fram. Ibland tänker vi så starkt att vi nästan kan se den vi saknar trots att vi är långt ifrån varandra. Kanske finns tråden bara den korta vägen från vår hjärna som tänker på den vi saknar och ner i hjärtat där vi bär den vi älskar. Alla minnen och alla tankar som vi har finns ju inom oss. För att hjälpa oss själva kan vi tänka att vi är sammanflätade med dem vi älskar och saknar genom den osynliga tråden.

Hur lång kan den där osynliga tråden vara då? Ja precis hur lång som helst. Det är våra tankar som bestämmer det.

Eftersom tråden är osynlig finns det ingen bild på den. Bilden får vi skapa med våra tankar.

Prata gärna med någon om den osynliga tråden och känn efter hur det känns när ni tänker er att den finns!

Med omtanke från Monica på Randiga Huset

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page