Att vara sju år och förlora sin bästa kompis, sin storasyster.

November 28, 2018

Att vara sju år och förlora sin bästa kompis, sin storasyster.  Albin drar sig undan allt och alla men det händer plötsligt märkliga saker i Albins liv.

 

Om det handlar boken "I Mellan

 

landet", nånstans mellan dröm och verklighet, skriven för barn 6-9 år. Boken sätter ord på många känslor som barn kan ha i sorg och särskilt vid förlust av syskon. 

 

Boken beskriver hur barn som förlorar syskon inte bara gör den förlusten utan även känner sig bortglömd av sina föräldrar.

I Mellanlandet är skogen grönare och skönare än alla andra skogar. Solen lyser alltid och fåglarna sjunger om hopp och frihet. Albin får en kompis som kan ställa saker till rätta. Dessutom händer en del spännande saker.

 

Vi har läst boken och den speglar många saker som barn i Albins situation berättar om. Albin sätter ord på känslan av utanförskap. Den kommer att få en självklar plats i Randiga husets bibliotek och vi kan varmt rekommendera den.

 

Med omsorg

Personalen i Randiga Huset

 

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018

October 9, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by Randiga Huset