Konsten att rädda liv- om att förebygga självmord, skriven av Ullakarin Nyberg, med.dr, psykiater och suicidforskaren med bakgrund inom onkologi.

August 15, 2018

 


Många som har upplevt att en för dem viktig person har gjort självmord, vittnar om att personen var lugn den närmaste tiden innan. Är det ett kännetecken? Går det att förhindra, finns det varningstecken? Det är aldrig farligt att fråga någon om självmordstankar förutsatt att det görs med respekt, intresse och engagemang.Det går att hjälpa människor i förtvivlade situationer genom känslomässig närvaro, enkla formuleringar och små omsorger. Kanske kan vi lära oss så mycket att vi vågar ställa frågan ”Har du funderat på att ta självmord?” 

 Om vi lär oss hur vi bör tänka kring självmord ökar kanske möjligheten för den som befinner sig i ett destruktivt tankemönster att hitta andra lösningar. 

Boken vänder sig till privatpersoner, medmänniskan och de som i sin yrkesroll möter människor som går i självmordstankar.

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018

October 9, 2018

Please reload

Archive