top of page

När vi pratar, tänker och minns


En fjäril på min kofta

Bokrecension ”En fjäril på min kofta” av Ann- Katrine Engström

Målgrupp

Barn i de yngre åldrarna

Lillasyster berättar om sin familj- om en mamma, pappa, storasyster och mellanbror. En mellanbror som inte syns men finns ändå. En dag precis innan han skulle födas slutade hans hjärta att slå. Mellanbror dog i mammas mage och alla grät och var ledsna. Lillasyster får berättat för sig av storasyster om mellanbror, att han alltid kommer att finnas. ”När vi pratar, tänker och minns- kan jag känna att min bror faktiskt finns”.

Det här är en bok om sorgen efter ett syskons död som riktar sig till de mindre barnen. Budskapet i boken är tydligt att det är när vi tillsammans minns och pratar om och till våra nära som dött som de finns kvar hos oss. Boken tar på ett enkelt och tydligt sätt upp saknad och känslorna i sorgen som ett litet barn kan relatera och nicka igenkännande till.

I Randig Husets verksamhet har vi flera exempel på hur små barn, under 3 år, lyssnar fascinerat till berättelsen med stora ögon och till och med ger en kommentar som

”Jag. Ledsen”.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page