© 2018 by Randiga Huset

När vi pratar, tänker och minns

June 26, 2018

 

Bokrecension ”En fjäril på min kofta” av Ann- Katrine Engström

 

Målgrupp

Barn i de yngre åldrarna

 

Lillasyster berättar om sin familj- om en mamma, pappa, storasyster och mellanbror. En mellanbror som inte syns men finns ändå. En dag precis innan han skulle födas slutade hans hjärta att slå. Mellanbror dog i mammas mage och alla grät och var ledsna. Lillasyster får berättat för sig av storasyster om mellanbror, att han alltid kommer att finnas. ”När vi pratar, tänker och minns- kan jag känna att min bror faktiskt finns”.

 

Det här är en bok om sorgen efter ett syskons död som riktar sig till de mindre barnen. Budskapet i boken är tydligt att det är när vi tillsammans minns och pratar om och till våra nära som dött som de finns kvar hos oss. Boken tar på ett enkelt och tydligt sätt upp saknad och känslorna i sorgen som ett litet barn kan relatera och nicka igenkännande till.

 

I Randig Husets verksamhet har vi flera exempel på hur små barn, under 3 år, lyssnar fascinerat till berättelsen med stora ögon och till och med ger en kommentar som

”Jag. Ledsen”.

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018

October 9, 2018

Please reload

Archive