© 2018 by Randiga Huset

Kan man hitta ett ”som vanligt” när inget längre är som förut?

April 3, 2018

 

 

När en viktig person dör skakar marken under våra fötter. Kanske är det inte så konstigt att det känns som om ingenting är som förut. Vår värld har förändrats på ett så fundamentalt sätt.

 

I den tid som följer på en förlust är det lätt att känna sig vilsen, ensam och annorlunda. Vem är jag när hela min världsbild är förändrad? Vem blir jag i relation till andra när ingen kan förstå eller ens relatera till det jag går igenom? Att hitta svaret på dessa frågor tar tid.

 

et som en gång var “som vanligt”, ersätts med tiden av ett nytt vanligt. Så är det. Men faktum är att redan nu är det mycket som är ”som vanligt”, även om ingenting längre är som förut!  och ibland kan det hjälpa att påminna sig om det. Det tar inte bort det onda. Det förändrar inte situationen. Men kanske kan det bidra till att skapa zoner där man kan känna sig ”hemma” i alla fall för en liten stund någon gång ibland.

 

Här kommer ett förslag på en övning som ni kan göra tillsammans. Den kan göras på många sätt. Idag tänkte vi presentera en förenklad variant. Dela gärna med er till varandra. Tillsammans kan ni säkert hitta fler ”som vanligt”.

 

Ta fram papper och penna. Skriv eller rita saker som är ”som vanligt” i ditt liv. Kanske går du i samma skola, jobbar på samma jobb, har samma intressen, gillar samma typ av musik och kanske avskyr du fortfarande kroppkakor. Kanske tillbringar du torsdagarna hos mormor och morfar och lördagsförmiddagen med bästa kompisen. Kan du hitta 10 saker? Kanske fler? Det viktiga med denna övning är inte att hitta så många saker som möjligt utan att kanske hitta människor, platser och aktiviteter där du kan få en liten stunds vila från allt som är nytt och annorlunda.

 

Med omtanke
Randiga Huset

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018

October 9, 2018

Please reload

Archive