top of page

LIVSVIKTIGT - Ta hjälp


Vi har kommit fram till sista bokstaven i vår lista. Vi hoppas att du har användning av LIVSVIKTIGT och att den underlättar i vardagen. Idag vänder vi på ordningen och börjar med dagens bokstav för att därefter lista en sammanställning med länkar till alla inlägg.

Vårt sista T står för att TA HJÄLP. Låt ditt nätverk avlasta dig både praktiskt och mentalt. Vi vet att det är lättare sagt än gjort både att be om hjälp och att veta hur man som medmänniska kan underlätta, så här kommer länken till ett inlägg som handlar om just det.

http://blog.reachforchange.org/randiga-huset/2014/12/02/om-att-be-om-hjalp-och-att-hjalpa/

Att ta hjälp kan även handla om att hitta det stöd man behöver för att hitta ett sätt att leva med sin förlust. För en del finns detta stöd i den omgivning som omger familjen. Andra hittar det inom ideella organisationer, kyrkan eller hos professionen. Bara du och din familj vet hur det ser ut för er. På vår hemsida kan du läsa mer om vilket stöd Randiga Huset kan erbjuda (www.randigahuset.se).

För dig som i din profession möter barn och/eller familjer i sorg och känner att det är svårt erbjuder vi ett flertal utbildningar med fokus på barns sorg och hur man kan stärka stödet i och omkring barnet/familjen. De riktar sig till dig som arbetar inom kommun och landsting.

Välkommen att höra av dig på catharina.richter@randigahuset.se för mer information.

Ja, då är LIVSVIKTIGT listan komplett. Här kommer en sammanställning över hela listan med en förhoppning att den skall vara till hjälp i din vardag.

Lyssna

Inkludera

Var ärlig

Skapa struktur

Våga fråga

Inge trygghet

Kreativitet

Ta hand om dig

Inge hopp

Ge mandat

Ta hjälp

Vi tror att man med lite kunskap kan göra stor skillnad. Hjälp oss gärna att sprida LIVSVIKTIGT i ditt nätverk.

Med omtanke Randiga Huset PS. Glöm inte att du som läsare kan komma med önskemål om vad dig vill veta mer om. Din önskan formuleras om till en allmän frågeställning. Maila din önskan till catharina.richter@randigahuset.se

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page