top of page

LIVSVIKTIGT - Ge mandat


Tisdag igen och dags för vår näst sista bokstav i LIVSVIKTIGT. Som vanligt kör vi en kort sammanställning från föregående veckor innan vi går in på dagens ämne.

Lyssna

Inkludera

Var ärlig

Skapa struktur

Våga fråga

Inge trygghet

Kreativitet

Ta hand om dig

Inge hopp

Ge barnet mandat

Dagens ämne handlar om att ge barnet mandat att få berätta sin historia på sitt sätt utifrån den egna upplevelsen.

Att ge barnet mandat handlar om att hjälpa barnet att förstå att hans eller hennes historia är viktig. Att erkänna barnets sorg och vara noga med att låta dem hitta sina egna ord för att beskriva sin upplevelse.

Barn är lojala och det kan vara svårt att berätta om delar av sin upplevelse av omtanke om familjen. Som vuxen kan du underlätta för ditt barn genom att säga att barnet får berätta om sin upplevelse precis så som han eller hon uppfattar den. Att det okej att säga att det är stökigt hemma, eller att det blev mackor till middag idag också, att den som är död var dum (för det var hen säkert ibland och det är okej att känna så) eller att man känner sig ensam. När vi som är närmast ett barn berättar för dem att det är okej att prata om allt ger vi dem ett val att välja vad de vill berätta.

Med omtanke

Randiga Huset

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page