top of page

LIVSVIKTIGT - Inge hopp

Idag är det tisdag och dags för en ny bokstav i LIVSVIKTIGT. Innan vi berättar om dagens bokstav kommer här en sammanfattning från tidigare veckor.

Lyssna Inkludera Var ärlig Skapa struktur Våga fråga Inge trygghet Kreativitet Ta hand om dig Inge hopp

Dagens bokstav är ett I och står för något mycket viktigt. Att inge hopp. Det är ingen lätt uppgift men så otroligt viktigt. Att inge hopp är att förmedla att det kommer att bli bättre. Hopp om att ni kommer att kunna lära er leva med det inträffade och skapa livskvalitet i er nya vardag. Hopp om att, i sitt hjärta, kunna bära med sig den saknade in i framtiden

Du behöver inte veta hur det skall gå till eller när hoppet återvänder. Att förmedla en känsla av hopp handlar mycket om att försöka känna tillit till att hoppet kommer att komma tillbaka, ett steg i taget, en stund i taget. Kanske börjar det men en förhoppning om att solen skall skina imorgon eller en förnimmelse av förväntan inför något som är inplanerat i kalendern.

Vi som arbetar i Randiga Huset ser det hända, till en början är hoppet svagt men det växer sig starkare med tiden. Vi möter familjer som sakta men säkert känner hoppet komma tillbaka. Det betyder inte att de glömmer det som varit eller att värdet av det som gått förlorat minskar men med tiden skapar de en ny vardag med plats för både minnen och drömmar.

Nästa veckas LIVSVIKTIGT får du inte missa, då berättar vi om en viktig pusselbit för att hjälpa barnet i nuet och i framtiden.

Ha en fin vecka!

Med omtanke Randiga Huset

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page