© 2018 by Randiga Huset

Vad vill vi veta?

April 17, 2017

Om du har följt oss de senaste veckorna så har ni kanske reflekterat över frågorna vad ni VET om döden och vad ni TROR om döden.

 

Vår förhoppning är att det har lett fram till givande samtal. Döden är ett tungt ämne. Men det är viktigt, speciellt i situationer då den drabbar oss eller dem vi bryr oss om. Då kan det vara viktigt att försöka förstå vad döden är och hur den påverkar oss.

 

Denna veckas samtalsämne är: Det här vill jag veta (mer) om döden.
 

Lyssna nyfiket. Det gör inget om du inte har alla svar. Det är ju lite det som är grejen, att utforska det vi inte vet men vill veta. Kanske handlar det som själva döden. Kanske handlar det om livet efter döden, för oss som blir kvar.
 

Några av svaren hittar du förhoppningsvis i vår blogg. Andra kan vara svårare att besvara. Vi på Randiga Huset blir jätteglada om ni vill skicka in de frågor som ni skulle vilja ha besvarade. Den här bloggen är till för er och genom att få ta del av era funderingar kan vi bidra till att försöka ge svar. Vi kan inte lova att vi har svar på allt (en del frågor går inte att besvara…) men eftersom vi har läst många hyllmeter med litteratur och har arbetat med sorg och bemötande i många år så kanske vi kan hjälpa er att hitta svar på några av era frågor.
 

OBS! Döden kan bytas ut mot andra ord som kanske passar bättre i det sammanhang där du befinner dig just nu, kanske skall det stå cancer, hjärtinfarkt, ALS… eller så kan man använda övningen på andra kriser och förluster som en familj kan gå igenom.
 

Med omtanke
Randiga Huse

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018

October 9, 2018

Please reload

Archive