Om att samla mod att gå emot sina instinkter

March 13, 2017

 

Instinkten att skydda sina barn är ett återkommande tema i dessa inlägg och det mest naturliga i världen. Den starka viljan att skydda dem från oro och smärta är en del av föräldraskapet.
 

Ibland händer det saker i livet som vi inte kan skydda dem ifrån (exempelvis besked om en svår sjukdom eller ett dödsfall). Då är det viktigt att hantera situationen så bra som möjligt.
 

Du som följt oss har säkert läst om hur du på bästa sätt kan underlätta för barn om/när döden blir en del av era liv. Om är ett ord vi ogärna använder när det gäller döden eftersom det enda vi med säkerhet vet är att vi skall dö, men i denna mening finns det ändå utrymme för ett om, för förhoppningsvis hinner barnen växa upp och bli stora innan döden blir en del av deras liv.
 

För dig som är ny följare på vår blogg vill vi berätta att det finns det en serie inlägg i en blogg som vi har döpt till LIVSVIKTIGT. Här har vi samlat information om vad som är viktigt att tänka på, om barns utveckling och förståelse för döden o.s.v. Dessa inlägg publiceras varje tisdag och har du förslag på teman eller frågor du vill att vi tar upp (du kan vara anonym och vi formulerar frågeställningar och teman så de blir allmänna) kan du maila till Catharina.richter@randigahuset.se.

Tillbaka till instinkten att skydda. För att våga gå emot sin instinkt kan man behöva veta mer. Kanske kan denna artikel vara steg på vägen och hjälpa dig som måste berätta något svårt att hitta modet att göra det.
 

www.svt.se/nyheter/sverige/barn-vill-veta-om-foraldern-kommer-att-do-1

 

Med omtanke
Randiga Huset

Please reload

Featured Posts

Välkommen till Randiga Husets Blogg LIVSVIKTIGT. En kunskapsblogg som handlar om livet i utsatta livssituationer ur ett barn och ungdomsperspektiv.

LIVSVIKTIGT

November 1, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

August 13, 2019

February 13, 2019

January 30, 2019

December 6, 2018