top of page

LIVSVIKTIGT - en kunskapsblogg i utsatta livssituationer


Välkommen till Randiga Husets blogg. En blogg som handlar om livet i utsatta livssituationer. Kanske har du som läser dessa rader förlorat en älskad, kanske lever du med någon som är svårt sjuk. Livet utmanar oss alla förr eller senare och när det gör det är det många frågor som söker svar.

För dig som inte känner till Randiga Huset kan vi berätta att det är en ideell organisation som erbjuder stöd till familjer som har eller kommer att förlora en viktig person i dödsfall och utbildning/fortbildning till dig som i din profession möter dessa familjer.

Vi som arbetar i Randiga Huset har själva upplevt förluster. Vi har träffat sörjande i livets alla åldrar. Vi har läst hyllmeter med litteratur och gått utbildningar i Sverige och utomlands. Vi har specialiserat oss på sorg hos barn, ungdomar och deras närstående. Vi vill gärna dela med oss av vår kunskap. I vår blogg tar vi upp viktiga ämnen som relaterar till livets svåra.

Eftersom Randiga Huset i sitt arbete utgår från barnets perspektiv är det där vi har vårt avstamp men många av de tips, råd och övningar som vi kommer att presentera är användbara även när det gäller andra viktiga frågor i livet, oavsett ålder.

Vi tror att kunskap ger trygghet och minskar vår rädsla i utsatta livssituationer. Kan vi dessutom bryta tystnaden och våga prata med varandra om det som är svårt har kommit en lång bit på väg.

Eftersom detta forum är till för dig som läsare vill vi ta del av dina funderingar. Maila oss gärna dina frågor och tipsa om ämnen som känns viktiga för dig. Jag som är ansvarig för innehållet i denna blogg heter Catharina och du når mig på catharina.richter@randigahuset.se

Vår förhoppning är att texterna skall engagera dig som upplever sorg men också dig som står lite vid sidan och önskar att du kunde göra mer.

Välkommen till Randiga Huset!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page